Novinky v automatizaci/workflow procesů. Kromě toho, že můžete procesem automaticky měnit parametry objektů, posílat emaily a notifikace, vytvářet projekty a úkoly, tak nově můžete:

1) Vytvářet procesem ze šablony doklady 

Vytvořte si šablony pro faktury, proformy, nabídky nebo objednávky a pak můžete takovýto doklad automaticky vytvářet procesem. Např. stav projektu se změní na "Fakturovat" a systém automaticky vytvoří fakturu (ze šablony) pro vašeho zákazníka. Doklad se může zařadit pod firmu, projekt a úkol, které akci spouštící proces vyvolaly.

Automatizace - vytvořit doklad

2) Vytvářet procesem ze šablony výkazy

Vytvořte si šablonu výkazů a pak můžete takovýto výkaz automaticky vytvářet procesem. Např. stav projektu se změní na "Vykázat" a systém automaticky vytvoří výkaz (ze šablony) a zařadí ho pod firmu, projekt, úkol, které změnu vyvolaly. Automaticky lze výkaz přiřadit uživateli, který spustil akci, která výkaz vytvořila. 

Automatizace - vytvořit výkaz

Šablony výkazů a faktur vytvoříte stejně jako šablony ůkolů nebo projektů, ve formuláři výkazu nebo dokladů je zaškrtávátko "Šablona".

3) Vytvářet procesem HTTPS request pro komunikaci s jinými systémy

Proces může automaticky při požadované změně vygenerovat HTTPS request typu POST/PATCH/GET, který se odešle na definovanou URL. Takovýto request odešle veškeré parametry k danému objektu, který proces vyvolal (jako kdybyste se na daný objekt dotazovali přes API). K requestu lze doplnit i vlastní (statická) data.

Automatizace - vytvořit HTTPS request

Jak vytvořit automatický proces / workflow 📺

Věříme, že tyto nové možnosti automatizace oceníte a pomohou vám být opět trochu efektivnější.