Máme pro vás několik významných a praktických novinek pro plánování kapacit v reportu Vytížení týmu.
Absolutní a relativní omezení časového horizontu
Velká novinka přináší větší možnosti v nastavení vlastního časového horizontu při pohledu na vytížení týmu. Původní nastavení (Výchozí rozmezí) rozlišovalo pohled v měsících, týdnech nebo dnech, ale nedávalo možnost měnit časový rozsah reportu. Nově máte možnost si blíže specifikovat časové okno:
- Od-do (relativně) - zde si můžete nastavit kolik dní/týdnů/měsíců zpětně nebo dopředu chcete vytížení týmu zobrazit. Např. chcete zobrazit 2 měsíce zpětně a 3 měsíce dopředu, při změně pohledu (např. z měsíců na týdny resp. dny) systém toto rozmezí stále drží.
- Od-do (absolutně) - zde si lze zvolit konkrétní den/týden/měsíc od kdy do kdy se přehled vytížení týmu zobrazí.

Horizontální suma uživatele
Vertikální sumu Celkem, která sčítá kapacitu týmu v konkrétním čase (dni/týdnu/měsíci) jsme představili zde. Nyní naleznete ve Vytížení týmu i horizontální sumu, tedy součet za zobrazené období pro jednotlivé uživatele.

Vlastní nastavení časové kapacity uživatele
Ve výchozím nastavení má každý uživatel kapacitu 40 hodin týdně (nebo jak si tuto týdenní kapacitu zadáte v Nastavení Vytížení týmu). Nově si lze u každého uživatele upravovat jeho kapacitu v čase (např. od 1. následujícího měsíce bude mít kapacitu vyšší/nižší). Stačí zaškrtnout Vlastní nastavení a poté upravit Kapacitu v čase, kdy zadáte platnost od-do a upravíte počet hodin/týdně. Tuto praktickou funkci využijete např. pro brigádníky, externisty nebo pro uživatele, který přechází mezi částečným a plným úvazkem nebo kterým se kapacita z jakéhokoliv důvodu změní.
Uživatel, u kterého byla upravena Kapacita v čase, je označen ikonkou šedých hodin
.

Řazení uživatelů ve vytížení (připravujeme)
Další novinkou, je možnost řadit uživatele ve Vytížení týmu také abecedně podle jména, ať už sestupně nebo vzestupně. Původní řazení probíhalo pouze dle ID uživatele (tedy jak jste je do účtu přidávali). Tato změna přináší přehlednější řazení uživatelů, což ocení především účty s větším množstvím uživatelů.
