Vaše služby a produkty prostě nemohou oslovit úplně všechnyNení to až tak hrozné, ženy nás chtějí, jen ne tolik jako muži. Máme v aplikaci nyní pro nás krásných 20 % žen, ale přeci jen to není 51 % jako rozložení populace dle ČSÚ nebo alespoň 31 % jako žen mezi živnostníky. Proč?

Když jsme spouštěli Caflou, měli jsme naivní představu, že ho bude chtít úplně každý podnikatel, freelancer nebo malá firma. Caflou umí přece všechno to, co všichni podnikatelé potřebují od software pro malé firmy a živnostníky, navíc to dobře vypadá, dobře se ovládá, nestojí to tolik peněz, dá se to použít na mobilu, je to české, je to online v cloudu atd.

Dnes už víme, že Caflou není pro každého. Ne že bychom nechtěli, aby ho používali úplně všichni, ale každá firma, každý podnikatel mají jiné potřeby, představy, návyky, možnosti, preference. A proto také Caflou někomu sedne lépe, někomu méně a někomu nesedne vůbec. A podobné je to jistě i ve vašem podnikání. To, co děláte, co nabízíte, co umíte, sedne někomu více a někomu méně a někomu vůbec. 

Co nás to tedy naučilo?

Nesnažíme se Caflou nabízet úplně všem, ale nabízíme Caflou:

  • trochu méně ženám než mužům
  • trochu méně těm hodně mladým nebo těm hodně starým a více těm uprostřed
  • trochu méně těm technicky nezdatným a více těm zdatným
  • trochu méně těm velkým a více těm menším (firmám)
  • trochu méně těm úplně na začátku podnikání (zde pozor, jste na začátku podnikání? ozvěte se nám, rádi vám pomůžeme a Caflou si užijete zdarma, dokud vám to nepošlape)
  • trochu méně lidem a firmám z určitých oborů a trochu více z oborů jiných

Našlo by se toho určitě více. Nicméně lekce pro nás a snad i pro vás je ta, že ať nabízíte jakoukoliv službu nebo produkt, těžko oslovíte úplně všechny. Navíc oslovování všech je strašná dřina, která nevede tam, kam chcete.

💡 Soustřeďte se proto na skupiny, které nejlépe reagují na vaše služby nebo produkty. Soustřeďte se na skupiny, u kterých je (nej)větší šance uspět.

Určitě velmi brzy vycítíte, kdo ti nejlepší zákazníci jsou. Vyžádá si to pár (nebo také spoustu) pokusů a omylů, ale určitě na to přiměřeně rychle přijdete, stejně jako my. Nikdy to prostě nebudou všichni.

P.S.: žen v Caflou sice nemáme tolik, ale zase si Caflou více užívají, v průměru v Caflou na jednu návštěvu tráví o 9 minut více než muži...A potom že ženy Caflou nechtějí 😍